Ψύξη / Θέρμανση

Οι συσκευές ψύξης αέρα που λειτουργούν με τεχνολογία εξάτμισης νερού, έχουν την ιδιότητα να ψύχουν τον αέρα ρίχνοντας τη θερμοκρασία του χώρου κατά 3-5 βαθμούς. Επίσης, εξασφαλίζουν ικανή ποσότητα υγρασίας στον αέρα καθώς και τον καθαρίζουν μέσω των φίλτρων που διαθέτουν. Ουσιαστικά ο αέρας «πλένεται» αφού έχει πρώτα περάσει από φίλτρο αφαίρεσης...

Οι συσκευές ψύξης αέρα που λειτουργούν με τεχνολογία εξάτμισης νερού, έχουν την ιδιότητα να ψύχουν τον αέρα ρίχνοντας τη θερμοκρασία του χώρου κατά 3-5 βαθμούς. Επίσης, εξασφαλίζουν ικανή ποσότητα υγρασίας στον αέρα καθώς και τον καθαρίζουν μέσω των φίλτρων που διαθέτουν. Ουσιαστικά ο αέρας «πλένεται» αφού έχει πρώτα περάσει από φίλτρο αφαίρεσης σκόνης και χνουδιών.

Τα air coolers παρουσιάζουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τα κλιματιστικά (αν και η χρήση τους μπορεί να συνδυαστεί). Δεν χρειάζονται εγκατάσταση και είναι φορητά. Δεν εκπέμπουν χημικά και η αρχή λειτουργίας τους είναι εντελώς φυσική. Το μόνο που χρειάζονται είναι νερό. Η κατανάλωση τους είναι χαμηλή και το κόστος συντήρησης μηδαμινό.

Η χρήση των air coolers ενδείκνυται ιδιαίτερα σε ζεστά και ξηρά κλίματα. Σε πολύ ζεστές ημέρες, η χρήση τους μπορεί να συνδυαστεί με τη χρήση ενός κλιματιστικού μιας και υγραίνει την ατμόσφαιρα την οποία ξηραίνει το κλιματιστικό, καθώς και λόγω του μεγάλου όγκου αέρα που βγάζει, βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία και διάχυση της ψύξης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το χειμώνα για την ύγρανση του χώρου ο οποίος μπορεί να είναι ξηρός λόγω των συστημάτων θέρμανσης.

Γιατί χρειάζομαι Αφυγραντήρα;

Η υγρασία είναι το ποσοστό νερού που υπάρχει στον αέρα με μορφή υδρατμών. Συνήθως αναφερόμαστε στη σχετική υγρασία που είναι το ποσοστό κορεσμού του νερού για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Το ποσοστό υγρασίας που ενδείκνυται για τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος είναι 40-50%.

Όταν η υγρασία ανεβαίνει πάνω από 60%, τότε δημιουργούνται πολλά προβλήματα όπως:

Ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων

Προβλήματα διάβρωσης σε αντικείμενα (πχ στο χρώμα των τοίχων, σε ξύλινα έπιπλα κτλ)

Επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών

Αίσθημα δυσφορίας και προβλήματα αναπνοής

Σε ομάδες υψηλού κινδύνου ενίσχυση των προβλημάτων άσθματος και αλλεργιών

Ο αφυγραντήρας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την σχετική υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Η χρήση του ενδείκνυται τόσο σε κλειστούς χώρους που κατοικούνται όσο και σε μη κατοικήσιμους χώρους προκειμένου να αποφευχθεί η διάβρωση των τοίχων, επίπλων κτλ. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μουσεία που εκθέτονται ευαίσθητα έργα τέχνης, computer room ή όπου αλλού η υγρασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Οι αφυγραντήρες της Refinair διαθέτουν ηλεκτρονική ρύθμιση προκειμένου να επιλέξετε την υγρασία που θέλετε. Διαθέτουν επίσης σύστημα μόνιμης αποχέτευσης νερού ώστε να μην χρειάζεται να αδειάζετε το δοχείο νερού συχνά.

Περισσότερα

Ψύξη / Θέρμανση  Υπάρχουν 14 προϊόντα.

ανά σελίδα
Προβάλλονται 1 - 12 από 14 αντικείμενα
Προβάλλονται 1 - 12 από 14 αντικείμενα